Big Data per millorar el rendiment dels equips humans

IPM, a Ricoh Company, reflexiona a Computing sobre l’anàlisi del comportament dels empleats com a part del procés de millora continua de les empreses

Big Data per millorar el rendiment dels equips humans

L’anàlisi de les quantitats ingents de dades de les que disposen avui dia les companyies és un nou actiu empresarial molt útil per la presa de decisions estratègiques. A nivell extern i intern. IPM, a Ricoh Company, gràcies a la signatura d’Alexandre Tovar, Digital Transformation Consultant de la companyia, ha reflexionat al voltant de les oportunitats que es presenten a través de l’anàlisi del comportament dels empleats com a part del procés de millora continua de les empreses per mitjà d’un article publicat a Computing.

“Des de la business unit de Big Data, a IPM, a Ricoh Company, i juntament amb l’àrea d’Estratègia i Serveis de la companyia, acompanyem i assessorem als nostres clients per tal que puguin dissenyar de quina manera i amb quin objectiu explotaran la informació interna que recopilen i emmagatzemen”, manifesta Tovar a la publicació. “A IPM, a Ricoh Company, ens centrem a respondre quin valor els aportarà al negoci dedicar recursos a aquest àmbit i oferim solucions per tal que l’explotació de les dades ofereixi oportunitats de millora”.

A l’article, Tovar exposa que l’anàlisi de les emocions i dels patrons de comportament dels empleats pot predir el resultat de qualsevol projecte. “La comunicació entre els membres d’un equip és la clau per poder anticipar la productivitat del mateix”, aclareix. Explotar les informacions emmagatzemades gràcies a la sociometria ens permet millorar el rendiment dels equips humans d’una empresa.

IPM, a Ricoh Company, ajuda no només a capturar i a aplegar aquestes dades, contribueix al negoci dels seus clients sent capaç de transformar la informació qualitativa en números. D’aquesta manera, els clients saben en tot moment quin és el rendiment real dels seus equips.

 

Llegiu l’article complet.

Categories

Arxius

Segueix-nos

Subscriu-te al nostre bloc