Ramon Molinas Foundation

IPM acompanya i col·labora amb la Ramon Molinas Foundation (RMF), entitat que porta el nom del primer president i cofundador del Grup IPM. La RMF es va crear l’any 2012 i té com a missió el progrés de les persones i de la societat en els àmbits tecnològic, científic i social. Per aconseguir aquest propòsit, i ser una eina útil, la RMF desenvolupa la seva activitat a les àrees d’actuació següents:

Formació i investigació

La Ramon Molinas Foundation, a través del seu programa de formació i investigació, està compromesa amb la inversió en la instrucció del capital humà emergent. L'objectiu d'aquesta línia d'actuació és facilitar l'ampliació de coneixements a estudiants i llicenciats universitaris perquè puguin desenvolupar tot el seu potencial.

L'activitat de la RMF en aquest àmbit s'articula a través de beques i de la instauració d'una sèrie de premis.

Acció social

La Ramon Molinas Foundation (RMF), amb el seu programa d'acció social, es compromet amb la societat a la qual pertany i desenvolupa diferents iniciatives per pal·liar les desigualtats que pateixen les persones i els col·lectius desfavorits.

Per fomentar la integració social, la RMF proporciona formació específica, aporta el material necessari i col·labora econòmicament mitjançant programes propis o buscant sinergies amb actors destacats del sector.

Sobre el fundador

Ramon Molinas Belza (Barcelona, 1940-2012), cofundador i primer president del Grup IPM, va constituir la Ramon Molinas Foundation. Ramon Molinas va ser pioner en la introducció de les tecnologies de la informació i la comunicació a la península Ibèrica. El seu esperit emprenedor el va ajudar a desenvolupar una dilatada trajectòria empresarial, i va aconseguir un notable èxit gràcies a la generació de noves idees i a la força necessària per escapar de les obsoletes. Aquest factor li va permetre adaptar-se de forma progressiva als grans reptes de les darreres dècades.

Estava convençut que els valors de l'educació i de la solidaritat són el motor de desenvolupament de les persones i de la societat. Amb perseverança i dedicació, creia que eren les eines essencials per progressar cap a un món millor. Durant els seus últims anys de vida va focalitzar la seva atenció a gestar l'embrió de la fundació, potenciant el desenvolupament d'accions socials i promovent la formació de joves en tecnologies de la informació i la comunicació.

El 7 de maig del 2012, amb aquests objectius i per garantir el seu llegat, va constituir la fundació que porta el seu nom i que està presidida per Anne Topping. Anne, cofundadora i actual presidenta del Grup IPM, preserva el compromís social i la il·lusió de Ramon Molinas.

Coneixeu-ho tot sobre la fundació.